Om Käglinge 1

Käglinge Egnahemsförening har verksamhet i byn Käglinge som ligger ca 10 km sydöst om Malmö. Föreningen motsvarar ett byalag och driver olika frågor för byns räkning samt genomför olika aktiviteter. Föreningen bildades 1963 då byn Käglinge växte med nytt villaområde. Sedan dess har byn utökats med fler villor i olika omgångar. Idag har byn ca 2000 invånare och tillhör stadsdelen Oxie i Malmö kommun. Byn Käglinge är idag mest känt för naturområdet som ligger granne med byn och dess närbelagda golfbanor. Läs mer om naturområdet på ”Ett år i Käglinge ränna”.

Vägskyltning, Malmö Anderslöv och busshållplats mitt i byn foto Anna-Karin Ask 2012       Midsommarfirande i Käglinge foto Anna-Karin Ask 2011

Käglinge ligger geografiskt väl placerat i Malmö kommun och har bra kommunikationer. Många danskar har upptäckt byn och dess korta pendlingsavstånd till järnvägsstationen i Hyllie eller över bron till Köpenhamn.

Käglinge Egnahemsförening genomför varje år ett traditionsenligt midsommarfirande i byn som är mycket populärt. Dessutom arrangeras tipspromenader och vandringar i Käglinge naturområde. I dagsläget har föreningen cirka 200 hushåll som medlemmar.

logotyp med en grön grodaEgnahemsföreningen har en groda som logga eftersom det i Käglinge naturområde finns flera sällsynta grodarter som lever i dess dammar.

Kommentera